måndag 4 april 2022

Om Olga Lännevall FEDORINA från KRASNODAR, RYSSLAND: Proukrainska Facebook-gruppens administratör visade sig vara rysksinnad PK-råtta


4 april 2022
 
  År 2014 uppstod på Facebook en grupp som hette ”Stoppa Rysslands aggression mot Ukraina”. 2022 omdöptes den till ”Stoppa Rysslands krig mot Ukraina”. Där kan man hitta ibland intressant information, men allt är inte så bra som det skulle vara...
  En av gruppens administratörer är Olga Lännevall Fedorina, och egentligen är hon mer Fedorina än Lännevall... Hon föddes i Ryssland den 6 oktober 1975. 1992-1997 studerade hon bildkonst på Krasnodars statsuniversitet. Senare snärjde Fedorina in en 3 år yngre svensk hane och gifte sig in i Sverige. Hon är äktenskapsinvandrare och bosatt nu i Åkersberga. Sedan 2015 jobbar hon som organisationssamordnare / kansliassistent på Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter, ett fuskkontor som borde omdöpas till ”Östgruppen för sodomokrati och snuskiga äckligheter”... I politiskt hänseende står hon på vänsterkanten.
 
  Redan 2014-2015 flammade upp en konflikt mellan henne och en av gruppens aktiva medlemmar som heter Holger Larsson.
 
  1) Holger publicerade i gruppen ett inlägg med citat från ryska klassiker. Klassiska ryska författare uttryckte sina kritiska tankar om ryska folket. Fedorina ansåg det vara ”hets mot folkgrupp”.
 
  2) Holger publicerade information om ödets svarta ironi: en antiukrainsk separatisthora från Mariupol, som hatade allt som var ukrainskt och till och med hade vädjat till Putin om att han skulle skicka ryska trupper till Ukraina, hamnade under rysk beskjutning den 24 januari 2015 och dog. Administratören Fedorina uppvisade ”feministisk solidaritet” med den rysk-fascistiska terroristhoran. O, vad det är ljuvligt!
 
  3) Holger lade ut i gruppen en skämtvideo med en ukrainsk katt som morrade åt Putins foto och smällde det med sin tass:
When cats are more intelligent than ruSSian sheeple  2:03
https://www.youtube.com/watch?v=eqelU5jSIuE
  Fedorina uteslöt Holger ur gruppen för en antiputinistisk kattvideo!.. Jag blev upprörd när jag fick veta om denna oförskämda proryska censur och publicerade ett blogginlägg om denna uselhet: https://ryskasanningen.blogspot.com/2015/05/blog-post_20.html Sympatiserande gruppmedlemmar hjälpte Holger att återvända.
 
  Senare skrev Fedorina på Facebook ett privatmeddelande till Holger och påstod att han hade skrivit detta blogginlägg och att det var hans blogg. Nej, net, gospoža Fedorina: det är MITT inlägg och det är MIN blogg.
 
  Efter Rysslands storskaliga invasion av Ukraina den 24 februari 2022 började Holger återigen aktivt publicera inlägg i gruppen. Några av dem var bitande ironiska. Till exempel föreslog han att namnet på The Cranberries största hit “Zombie” skulle ändras till “Zомби”. Troligtvis var det just denna bitande ironi som gjorde den likriktande ryssvänliga och rysksinnade administatören Fedorina förbannad. Det som skurkar fruktar mest är just ironi. Fedorina stängde av Holger från inlägg och kommentarer utan någon som helst förvarning eller förklaring.
 
  Holgers vän som också är medlem i denna grupp krävde offentliga förklaringar av Fedorina. Som ”svar” fick han av några svenska eller snarare svinska gruppmedlemmar hätska, förolämpade och trollartade kommentarer.  
 
Fedorinas kontaktuppgifter:
Facebook: https://www.facebook.com/olga.lannevall
ostgruppen.se: tel. +46-76-945-65-42, e-post: olga.fedorina@ostgruppen.se
 
Min kollega Şamil Bandera har skrivit en mer detaljerad artikel på ryska:
«Кубаношведка» Ольга Ленневалль-Федорина и её «левая помощь» Украине
https://antirussianrebellion.blogspot.com/2022/04/blog-post_96.html
https://ryskasanningen.blogspot.com/2022/04/blog-post.html
 
Слава Україні! Смерть Росії!
Sven Svensson