torsdag 27 augusti 2020

Riksföreningen Sverigekontakts ryska cancertumör


  ”Sverigekontakt är en förening med medlemmar över hela världen som är förenade i sitt intresse för Sverige, svenskt språk och svensk kultur. Sverigekontakt är en ideell organisation med ursprungligt ändamål att hjälpa svenskar och svenskättlingar i utlandet att bevara kontakten med Sverige, det svenska språket och kulturen. Sverigekontakts verksamhet är numera framför allt inriktad på att främja det svenska språket i världen.”  
Jag undrar hur det kommer sig att Riksföreningen Sverigekontakt numera främjar också rysk propaganda på sin tidnings sidor.

  För 3 år sedan skrev jag redan om en viss Julia Antonova Andersson som är Riksföreningen Sverigekontakts ryska cancertumör:

Ryskt hybridkrig: Rysk propagandainfiltratör i Riksföreningen Sverigekontakt

Hon fortsätter att skriva för Sverigekontakts tidning artiklar som i de flesta fall inte är relaterade till svenska språket eller svensk kultur. Det handlar om rena rama ryska propagandan. Därutöver smyckar tidningens redaktion alla hennes artiklar med en stalinistisk symbol – sovjetisk röd stjärna. Genom denna symbol kränker Sverigekontakt miljontals människor som föll offer för den sovjetiska regimen.
Antonova Anderssons skriverier kan man hitta i Sverigekontakts tidningsarkiv.

 ”Föreningen Sverigekontakt har H.M. Konung Carl XVI Gustaf som beskyddare”. Jag tror att den borde ansöka om bidrag från Lubjanka.

Sven Svensson