onsdag 31 augusti 2011

Kriminalitet i Sverige: 15-åringen erkänner dödsmisshandel


Publicerat: fredag 05 augusti kl 16:08

Den 15-årige pojke som anhållits misstänkt för att ha misshandlat en man till döds i Eskilstuna i onsdags kväll har erkänt.

15-åringens erkännande kom redan igår. Men polisen har av utredningstekniska skäl, framför allt inför vittnesförhören, valt att inte gå ut med det.

I fortsatta förhör idag har 15-åringen upprepat sitt erkännande av omständigheterna och säger sig vara medveten om följderna.

Misshandeln ägde rum i stadsdelen Årby vid 20-tiden och den misshandlade mannen, som var i 50-årsåldern, avled på Mälarsjukhuset i går morse.

Polisen kommer i helgen att fortsätta vittnesförhören och vill av det skälet inte gå ut med fler uppgifter.

– Det pågår ett arbete med att försöka kartlägga i detalj vad som hänt och vi fortsätter höra fler vittnen för att få en klarare bild, det säger åklagare Anette Lind.

Misshandeln ägde rum utomhus. Flera personer som fanns i närheten och som vi pratat med har hört en högljudd ordväxling och strax efteråt har åtminstone en av dem sett den man som senare avled plötsligt falla handlöst och slå huvudet i asfalten.

Det är också klart att det inte rör sig om någon form av familjedrama. Det här bekräftar polisen idag.

Åklagaren har beslutat att 15-åringen ska vara fortsatt anhållen misstänkt för misshandel och vållande till annans död.

Men det troliga är att anhållandet hävs och att de sociala myndigheterna omhändertar 15-åringen efter att de mest relevanta vittnena har förhörts, säger Polisen i ett pressmeddelande sent i eftermiddag.