onsdag 31 augusti 2011

Pedofiler i Sverige: Mamma och pappa häktade för våldtäkter


Uppdaterat: torsdag 25 augusti kl 16:40 (publicerades torsdag 25 augusti kl 12:30)

Föräldrarna häktades i eftermiddags på sannolika skäl misstänkta för grova våldtäkter på sina tre flickor. De är mellan fem och tio år gamla. Även mormodern är anhållen.

Föräldrarna nekar till övergreppen

Både mamman och pappan nekar till brotten de misstänks för. Men vid förhandlingarna i Jönköpings tingsrätt i eftermiddag häktades båda föräldrarna på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för grov våldtäkt på sina döttrar.

Åtal ska vara väckt den 8 september beslöt tingsrätten.

Mormor misstänks för misshandel

Även mormodern är anhållen. Mormodern har ännu inte begärts häktad. Det är alltså nära anhöriga som misstänks för övergreppen som pågått under lång tid. Kammaråklagare Gunnar Brodin leder förundersökningen:

- Det är allvarliga brottsmistankar. Som alltid gäller det att vara noggrann och metodisk och ta en utredningssåtgärd i taget.

Flickorna mellan fem och tio år gamla

Det handlar om grov våldtäkt mot barn och det handlar om misshandel. Föräldrarna är i 30-årsåldern och mormodern i 60-årsåldern.

Båda föräldrarna är misstänkta för grov våldtäkt mot samtliga sina tre små flickor, som är mellan fem och tio år gamla.

Övergreppen pågått länge

Det är övergrepp som ska ha pågått under lång tid, under ett och ett halvt år, efter att föräldrarna separerat. Övergreppen ska ha pågått från januari 2009 till juni 2010.

Mormor misstänks för att ha misshandlat barnen flera gånger under sommaren under perioden juni i år fram till den 19 augusti.

Socialen slog larm

Efter det att socialtjänsten i Jönköping slog larm började polisen utreda fallet.

När kammaråklagare Gunnar Brodin idag begärde mamman och pappan häktade för grov våldtäkt, så begärdes inte mormodern häktad i det sammanhanget. Hon är dock fortsatt anhållen misstänkt för misshandel av flickorna. Åklagaren hade då ännu inte bestämt sig för om han skulle begära att även hon häktas.