lördag 29 juli 2017

Karma och Putins besök i Finland: Påkörning i Helsingfors - en död och flera skadade


28 juli 2017

Den 27 juli besökte massmördaren och blodige dikatorn Putin Finland. Finländare slickade honom i röven – inga protester ägde rum. Karmisk bestraffning kom redan nästa dag – den 28 juli:

På fredag kväll körde en misstänkt rattfyllerist över fotgängare i centrum av Helsingfors. En person har omkommit och fyra har förts till sjukhus.

De fyra personerna som förts till sjukhus har lindriga skador.

Till en början kom uppgifter om att olyckan skedde i korsningen mellan Annegatan och Lönnrotsgatan, men under fredagskvällen klarnade det att fordonet körde in i fotgängare i korsningen mellan Mannerheimvägen och Lönnrotsgatan, vilket ligger två kvarter längre österut.

Det är fortfarande oklart om alla skador skedde i korsningen mellan Mannerheimvägen och Lönnrotsgatan, eller om någon skadades vid Annegatans korsning. Polisen utreder händelseförloppet bland annat med hjälp av bilder från övervakningskameror och genom att höra vittnen.

Fordonets chaufför är gripen. Polisen bekräftar för Yle Nyheter att mannen misstänks för rattfylleri och att han greps i närheten av bilen. Brottsrubriceringarna för incidenten klarnar senare.

Mannen fördes till häktet efter att ha gett ett blodprov. Den misstänkte är en finländsk man i femtioårsåldern.

Enligt bilder från övervakningskameror kom gärningsmannen i hög hastighet från Mannerheimvägen mot korsningen där olyckan sedan skedde.

Polisen har inte kunnat höra gärningsmannen på grund av hans instabila tillstånd. Polisen meddelar ändå att det inte finns några som helst indikationer på att händelsen skulle vara ett terrordåd eller ha politiska motiv.

Personen som omkom i olyckan var en finländsk kvinna.