onsdag 5 augusti 2015

Finland: Tonårsflickor misstänks ha misshandlat 10-årig invandrarpojke i lekpark


Publicerad 05.08.2015 - 19:30. Uppdaterad 05.08.2015 - 19:43   

Mamman till en tioårig pojke berättar för Helsingin Sanomat att några tonårsflickor misshandlade pojken i en lekpark under måndagskvällen. Pojken blev också kallad "neger" och "våldtäktsman".

Helsingin Sanomat har intervjuat den anonyma mamman om händelsen som rönt stor uppmärksamhet i sociala medier.

Misshandeln skedde i Vallmoparken i Bocksbacka.

Flickorna hade, enligt pojken, sparkat honom på benen, i magen, kallat honom ”neger” och stulit hans mössa. Några tonåringar i närheten kallade pojken för ”våldtäktsman”.

Pojken berättade att det inte fanns många vuxna i parken, men att en småbarnsmamma som talade dålig finska hade försökt ingripa.

Tioåringen hade först inte berättat om händelsen för sin mamma, men historien kröp fram när hon märkte att pojken var ur balans och klagade på ont i magen.

Barnskyddet kan kopplas in

Polisen bekräftar att misshandeln polisanmälts. Om flickorna är under 15 år gamla, vilket polisen misstänker, kommer barnskyddsmyndigheter att kopplas in. Polisen som Helsingin Sanomat talat med säger att det inte är så ovanligt att dylikt utspelar sig barn emellan.

Adoptivmamman säger till Helsingin Sanomat att det inte är första gången som pojken råkar ut för rasistiska påhopp.

- Jag föreställer mig att en sådan här situation måste vara mycket värre i en invandrarfamilj. En förälder som talar dålig finska kanske inte täcks göra så stort rabalder av saken, säger hon.