tisdag 12 februari 2013

Invandrarkriminalitet i Sverige: Multietnisk ungdomsliga åtalas för flera grova brott


11 februari 2013 kl 14:06

Mardrömmen tycktes aldrig ta slut för en Vänersborgare en novemberdag förra året. Han tvingades bland annat ner i ett bilbagage, knivhotades, rånades och tvingades till ett butiksrån. Han misshandlades sedan grovt sexuellt.

Nu åtalas fyra personer misstänkta för brotten. Tillsammans med de fyra åtalas ytterligare fyra personer. Den mardrömslika dagen utspelade sig i slutet av november då fyra personer, tre män 18, 20 respektive 30 år och en 22-årig kvinna, krävde pengar av den 40-årige Vänersborgaren.

Kvinnan ska ha hållit en kniv mot hans ansikte och skurit honom i ena örat. Mannen kördes till en bankomat där han tvingades ta ut 3 500 kronor för att ge till männen och kvinnan. 30-åringen ska även ha slagit mannen i huvudet eller ansiktet.18-åringen och 20-åringen har också kört omkring med honom i en bil för att tvinga honom ta ut pengar. Detta misslyckades dock. Vid två tillfällen tvingades mannen att åka i bagageutrymmet.

Männen hotade att skjuta mannen i knäskålarna, att han skulle bindas efter bilen och att de skulle åka till en plats där han skulle stängas in sex meter under jord. De slog honom också med knytnävarna och med en trädgren i knäveck och mage. Under dagen tvingade 18-åringen och 20-åringen tillsammans med den 22-åriga kvinnan Vänersborgaren att försöka råna en livsmedelsbutik. De tvingade honom genom att bland annat säga att han skulle få stryk resten av sitt liv och uttala ”du är väl rädd om dina barn”.

Mannen fick också ett pistolliknande föremål tryckt mot kroppen, knytnävsslag mot bakhuvudet och en kätting lagd runt halsen som nästan ströp honom. Rånet misslyckades och mannen fördes till en lägenhet i Vänersborg. Där fortsatte hoten och misshandeln.

Mannen rispades med kniv och han fick ansiktet sprutat med tändvätska och underredsmassa, varpå kvinnan höll en tändare mot honom. Misshandeln kulminerade med grov sexuell misshandel som kan jämföras med våldtäkt. Hur Vänersborgaren slutligen lyckades ta sig till sjukhus framkommer inte av åtalet. Han vårdades dock på Näl i flera dagar.

De två männen och kvinnan åtalas misstänkta för våldtäkt alternativt grov misshandel, grovt olaga tvång, grovt olaga hot, försök till utpressning alternativt rån och försök till utpressning. 30-åringen åtalas för misshandel och försök till utpressning alternativt rån. 20-åringen åtalas även misstänkt för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak tillsammans med en 19-åring efter en händelse som inträffade på Sylte i Trollhättan i somras.

20-åringen misstänks även ha varit delaktig vid en grov misshandel på torget i Vänersborg i augusti. Även 18-åringen och en 21-åring åtalas misstänkta för den grova misshandeln.
Utöver detta åtalas 20-åringen och 18-åringen för stölder tillsammans med en annan 18-årig yngling och en 20-årig kvinna. Den andre 18-åringen åtalas dessutom för stöldförsök av en bil. Fyra av de åtalade är hemmahörande i Vänersborg och övriga i Trollhättan, Uddevalla, Grästorpsområdet och Boråstrakten.


Noterbart:

Syskonen Aarras ska tydligen vara zigenare.

Vänersborgs tingsrätt åtalar:

* Alex Juliano Aarras 1995-06-20 Bitterna Per Jonsgården 3 i Vedum, åtalas för: grov misshandel, stöld, försök till utpressning, olaga tvång, olaga hot och våldtäkt.

* Nathalie Laura Aarras 1991-06-06 Bokgatan 20 i Vänersborg, åtalas för: rån, utpressning, olaga tvång, grov misshandel, olaga hot och våldtäkt.

* Gino Nicky Aarras 1993-07-19 Lundgrens väg 19 i Vargön, åtalas för: misshandel, olaga hot, medhjälp till grov misshandel och övergrepp i rättssak, stöld, rån, utpressning, försök till utpressning, olaga tvång, grov misshandel, olaga hot och våldtäkt.

* Linda Andersson 1993-06-16 Orkestervägen 26 i Uddevalla, åtalas för: stöld.

* Lasse Alrik Sven Gunther Gerhardt 1992-03-25 Stora Almås 555 i Vänersborg, åtalas för: grov misshandel.

* Sebastian Olof Ronnie Karlsson 1994-12-10 Myrtuvevägen 47 i Trollhättan, åtalas för: misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

* Ali Mahamed Hirsi 1995-04-17 Bangatan 6 i Vänersborg, åtalas för: försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld.

* Fredrik Bruno Pettersson 1983-09-15 Bäckemadsvägen 1 i Svenljunga, åtalas för: misshandel, rån, och utpressning.

* Mål nr B 2800-12