onsdag 28 december 2011

Horsverige: Strippklubb öppnas i Mörsil


Publicerat: onsdag 14 december 2011 kl 06:52

Efter nyår öppnar en klubb med stripshow i anrika värdshuset Brinkeboda i Mörsil. Krogägaren Dragan Bratic som driver strippklubbar på flera platser i landet ligger bakom satsningen.

”Det är klart man får se könsorgan, det är det man betalar för”
Dragan Bratic

Målgruppen är skidturister och ägaren Dragan Bratic har erfarenhet av branschen. Han driver redan strippklubbar i bland annat Särna i Dalarna. Det finns tradition på området i Åre kommun. Under 60-, 70- och 80-talen fanns i flera omgångar klubbar med stripshower i Ånn och Kall.

Polisen och Åre kommun fick reda på att det skulle öppna en strippklubb i Brinkeboda Värdshus för några dagar sedan. Dragan Bratic har haft flera strippklubbar runt om i Sverige, men för polisen här är hans verksamhet en ny företeelse.

På frågan om kopplingar mellan strippklubbar och kriminalitet svarar Håkan Jonasson, chef vid polisen i Östersund.

– Tittar man generellt i Sverige, framförallt i storstäder, så finns det kopplingar mellan stripp- och porrklubbar och kriminalitet, men jag kan inte kommentera den här personen. Men jag kan säga att jag personligen inte tycker om att det startar en strippklubb i Mörsil. Jag tänker framförallt på de personer som ska arbeta där och vilka villkor de kan tänkas jobba under, säger Håkan Jonasson, vid polisen i Östersund.