måndag 30 januari 2012

Våld i Sverige: Sex år och sex månaders fängelse för våldtäktsman

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=4928361

Uppdaterat: onsdag 25 januari 2012 kl 16:54 (publicerades onsdag 25 januari kl 10:37)

Sex år och sex månaders fängelse för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Det blev domen för den 23-årige man från västra Blekinge som totalt dömdes för sju våldtäkter mot fem olika flickor.

Flera av våldtäkterna följer ett liknande mönster där 23-åringen kontaktat flickorna via Facebook eller SMS. Sedan har närmandena börjat försiktigt, men ett nej har inte hindrat honom.

Istället har han fortsatt och i många fall hållit fast sina offer för att sedan våldta dem. En flicka utanför en fritidsgård, en annan i en skogsdunge utanför en skola, andra i kompisars lägenhet och en flicka hemma i hennes föräldrars badrum.

23-åringen menar att det hela handlar om en slags konspiration där flickorna gått samman för att sätta dit honom. En teori som tingsrätten snabbt kunnat avfärda.

En pappa till en av de våldtagna säger till P4 Blekinge att det är skönt att det blev en fällande dom, om inte annat garanterar den att inte fler flickor ska råka ut för 23-åringen.

23-åringen döms alltså till fängelse i sex och ett halvt år och han ska till det betala ett skadestånd på nära en halv miljon kronor till sina offer. 23-åringen nekar till våldtäkterna och har överklagat domen.