söndag 23 september 2012

Snälla svenska snutar: Skärpt fängelsestraff för polisman som våldtagit 16-åring

www.swedenconfidential.info/2012/09/19/skarpt-fangelsestraff-for-polisman-som-valdtagit-16-aring

2012-09-19 22:00

Tingsrätten dömde 54-årig Stefan Svensson från Vällingby till ett års fängelse för våldtäkt, mindre grovt brott, mot en 16-årig flicka.

Stefan Svensson dömdes även för att bland annat ha köpt sexuella handlingar av flickan, dels i form av samlag och oralsex och dels genom att titta på när hon hade sex med andra kvinnor. 16-åringen var omhändertagen för missbruksproblem men avvek från behandlingshemmet. Hon berättade att mannen gav henne alkohol, narkotika, pengar och husrum i utbyte mot att hon ställde upp på sexuella handlingar.

Stefan Svensson, som även dömdes för narkotikabrott och vapenbrott, förpliktigades att utge 60 000 kronor i skadestånd till flickan. Hovrätten ändrar nu tingsrättens dom och menar att våldtäkten inte är att betrakta som mindre grov.

Trots att det rört sig om ett kortvarigt händelseförlopp anser rätten att det rör sig om våldtäkt av normalgraden. Detta med hänsyn till flickans ålder, hennes missbruk och sociala situation. Straffvärdet uppgår enligt hovrätten till fängelse i två år och fyra månader, men då Stefan Svensson kommer att avskedas, bestäms straffet till fängelse i ett år och tio månader.

Svea hovrätt dömer:

  • Stefan Nils Hilfer Svensson 1958-01-09 Torplyckegränd 172, Vällingby, Fängelse 1 år 10 månader för våldtäkt, narkotikabrott, vapenbrott och köp av sexuell handling av barn.

  • Mål nr B 10915-11