tisdag 18 september 2012

Folkhemmet Sverige: Flyktingar slavjobbade hos djurplågande MP-politiker för 11,25 kronor i timmen

www.swedenconfidential.info/2012/09/04/flyktingar-slavjobbade-hos-djurplagande-mp-politiker-for-1125-kronor-i-timmen 

2012-09-04 16:32

Det iranska flyktingparet känner sig lurade efter att ha fått laga mat, städa, måla och tapetsera i för detta kommunpolitikerns, Ulf Svensson (MP), hus. Det är inte första gången denna halvkommunist är i blåsväder. Han är även djurplågare.

Den för detta kommunpolitikern i Ulricehamn, Ulf Svensson, betalade motsvarande hela 11,25 (!) kronor i timmen. Här har vi ett skräckexempel på hur och varför den rödgröna smeten inom svensk politik vill ha hit slaveriarbete. På vilken nivå av humanitet ligger detta? Inte tänker dessa massinvandringsvurmare på människorna – de tänker endast på sig själv för att kunna sko sig så bra som möjligt.

Borås Tidning uppger att ”Ahmad, 43 år och Sara 36 år, flydde från Iran av både politiska och religiösa skäl. De är högskoleutbildade och hade jobb i sitt forna hemland. Väl i Sverige var det språkstudier som först gällde. Men samtidigt ville paret jobba för att tjäna pengar och göra rätt för sig.”

Det iranska paret talar om att kontakten de fick i byn, politikern Barbro Westermark (S), ledde dem vidare till kontakt med kommunpolitikern Ulf Svensson (MP), som erbjöd sig att ge paret arbete.

Muntligt avtal gjordes, som sade att paret få förskott på lönen fram till dess att de fått ett permanent arbetstillstånd, berättar Ahmad.

– En förutsättning var att jobbet skulle vara vitt, så att skatt skulle dras på den lön vi skulle få, säger han.

Ulf Svensson erbjöd sig att ta emot dem på sin gård för att de skulle ha något att göra på dagarna.

– Därefter åkte vi upp till Ulf för att diskutera upplägget. Vi var överens om att cirka 100 kronor i timmen var en lämplig lönenivå. Det var Ulf med på, säger Barbro Westermark (S).

Ulf Svensson (MP) ger en annan version och säger att det inte var tal om lön eller anställning.

– Utan lön skulle de aldrig ha börjat jobba hos honom. Jag litade på att Ulf skulle stå fast vid det han lovade. När det sedan visade sig att han inte tänkte betala någon lön, blev jag förbannad. Jag tycker han har svikit ett förtroende. Och han har utnyttjat dem som jobbade åt honom, säger Barbro Westermark (S).

Ahmad berättar att beskedet de hade fått från Migrationsverket var att de hade rätt att jobba. I diskussionen med Ulf Svensson var man överens om att cirka 100 kronor i timmen var en rimlig betalning, enligt Ahmad. Men inget anställningsavtal skrevs. I slutet av januari i år började de arbeta hemma hos Ulf Svensson där de målade, tapetserade och kaklade. Men det handlade även om städning och matlagning. Ahmad fick dessutom hjälpa till med skötseln av Ulf Svenssons djur.

Paret hade inte någon egen bil. så de fick Svenssons bil för att komma till jobbet, men bensinen fick de betala själva. Ahmad visar en handskriven A4-sida där han antecknat det arbete som paret svarade för. Februari 22 dagar, mars 18 dagar, april 17 dagar, läser jag. Däremellan finns noteringar vid några datum som säger ”betala 1 000 kronor”.

Det var några av de förskottsbetalningar som paret fick, förklarar Ahmad. Tillsammans blev det 9 000 kronor för de cirka 800 timmars arbete som paret utförde åt Ulf Svensson. Det motsvarar en timpeng om 11,25 kronor.

Då paret i våras fick permanent arbetstillstånd samt ett personnummer med de fyra sista siffrorna var det dags att reglera lönen och skatteinbetalningen.

– Men då vi skulle göra upp sa Ulf att vi inte skulle få mer pengar än de vi redan fått. Han förklarade att han inte kunde ge mer, eftersom det då skulle vara fråga om svart betalning. 9 000 kronor var allt vi fick. Vi blev ledsna, arga och besvikna, säger Ahmad.

Någon anmälan tänker de dock inte göra.

– Vi vill inte sätta dit Ulf Svensson för det här. Men vi väljer att berätta för att inte andra ska bli utnyttjade av honom på det sätt som vi blivit. Jag har förlåtit, men jag glömmer inte, säger Ahmad.

Kommunstyrelseledamoten i Ulricehamn, Ulf Svensson (MP), har tidigare varit i blåsväder angående misskötsel om sina nötkreatur. Borås Tidning skrev så sent som sista mars 2012 om att djuren är magra, bor för trångt och golvet i deras boxar kan skada dem. Då krävde Länsstyrelsen åtgärder.

Redan den 2 november förra året gjorden en kontroll på miljöpartistens gård. Vid det tillfället upptäcktes flera brister i djurhållning, bland annat att golvet i spaltboxarna var slitet och att spaltöppningen var för stor. Något som kan resultera i att djuren skadar sig. Ulf Svensson lovade då att rätta till problemen och i ett telefonsamtal med djurskyddskontrollanten i slutet av december förra året sa han att golvet i alla boxar utom en var åtgärdat. Den boxen skulle inte användas eftersom djuren skulle skickas till slakt.

Men när det gjordes en uppföljande kontroll i februari i år visade sig verkligheten vara en annan än den Ulf Svensson uppgett. Djuren hade inte skickats till slakt, djuren gick fortfaran de i den box som inte var åtgärdad och i samtliga boxar utom en var det för många djur. Inget av nötkreaturen var ens anmälda till slakt, enligt djurskyddskontrollanten.

- Det var tänkt att djuren skulle slaktas, men det var slaktkö, så det tog tid och därför blev det inte så, sa Ulf Svensson, och näsan växte så Pinocchio hade blivit avundsjuk.