tisdag 18 september 2012

Svensk invandringspolitik: Kränkningarna mot svenska flickor fortsätter på Alvesta transportgymnasium

www.swedenconfidential.info/2012/09/18/krankningarna-mot-svenska-flickor-fortsatter-pa-alvesta-transportgymnasium

2012-09-18 18:56

Frida Nybeck, Sara Johansson, Jennifer Stensson, Cecilia Nilsson, Matilda Persson och Angelica Danielsson på fordon/transport vill knappt gå till skolan längre på grund av trakasserier de får utstå av invandrarpojkarna.

Kränkningarna och psykningarna har blivit för mycket för elever på Alvesta transportgymnasium. Men Skolinspektionen har lagt ner ärendet.

Det var som ett slag i ansiktet. Jag orkar inte mer nu”, säger Jennifer Stensson som går sista året på fordon/transport. ”Det är för jävligt att man ska behöva ta ord som svennehora, fitta och slampa”, säger Angelica Danielsson och skakar på huvudet. Nu är tjejerna desperata.

Skolarbetet blir lidande samt deras skolresultat som då ger sämre betyg, som i sin tur ger sämre lott på arbetsmarknaden.

I våras anmälde elever på fordon/transport på Alvesta transportgymnasium kommunen till Skolinspektionen. Man gjorde även en protestlista och krävde rektorns avgång. Men Skolinspektionen har lagt ner ärendet om kränkande behandling eftersom man anser att kommunen inte har brutit mot skyldigheten att motverka detta. Annat hade det varit om det hade gällt somalierna i Forserum.

– Rektor Britt Ask Rydgårds (hennes Facebook finns här) agerande är fruktansvärt! Vi vill verkligen att hon avgår. Det har blivit värre och värre, säger Jennifer Stensson.

Eleverna upplever verbala nedsättande kränkningar och psykningar. Elever från Allbo lärcenter stirrar på dem, hånflinar och puttar på dem. Allt detta har nu eskalerat. Men rektorn tar dem inte på allvar, bryr sig helt enkelt inte.

– Vi känner oss hotade. Vi vill ha trygghet på skolan men vi mår psykiskt dåligt av det här, säger Sara Johansson.

– Det här ska inte tystas ner! Vi var hos rektor Britt på morgonen (läs måndag) och spelade in samtalet. När hennes telefon ringde gick hon och smällde igen dörren. Hon kom inte tillbaka till oss, säger Frida Nybeck och spelar upp samtalet för Smålandspostens utsända.

Det handlar om sex till sju killar, som inte heter Kalle eller Pelle, från Allbo lärcenter som trakasserar flickorna när de går för att äta lunch på gymnasiet. Även när tjejeleverna är på Allbo lärcenter för att ha lektioner får de utstå kränkningar. Men som vanligt så beskyddas vår nya adel i Sverige.

– Vi får faktiskt inte äta i fred. Kommer de får vi slänga i oss maten. Man vill knappt gå till skolan längre. Våra lärare stöttar oss, säger Angelica Danielsson.

Britt Ask Rydgård (54 år)
Åkarvägen 39
34233 Alvesta
Telefon: 0472-480 77