tisdag 9 oktober 2012

Mångkulturell mobbning och pennalism i Sverige: Andraklassare strejkar – blir slagna av äldre elever

www.swedenconfidential.info/2012/10/08/andraklassare-strejkar-blir-slagna-av-aldre-elever

2012-10-08 16:56

Man blir bestört att läsa sådant här. Små barn som blir mobbade och slagna dagligen. Gemöskolan har hur många nationaliteter som helst sägs det i videon,vidare säger personen, det är en fantastiskt förmån för alla barnen att få vistas dagligen i den mångfald det innebär.

Om det nu är så fantastiskt, hur kan det komma sig att andraklassarna blir slagna dagligen, inknuffade i tegelväggar mm. Ingår det i den nya skolplanen?

Det skär i hjärtat. En andraklass med 23 barn på Gemöskolan ”strejkar” från skolan i dag. Flera incidenter den senaste tiden har fått föräldrarna att tvivla på om skolan kan garantera säkerheten och håller därför barnen hemma.

-Våra barn är rädda för att gå till skolan vilket är helt oacceptabelt, skriver föräldrarna i ett öppet brev till utbildningschefen Anne Hallberg.

En händelse i slutet på förra veckan, vilken föräldrarna beskriver som en misshandel, är upprinnelsen till beslutet. En äldre elev på skolan ska då ha gett sig på flera av eleverna i klassen.

Det var en incident i torsdags som blev droppen för barnen, deras föräldrar och lärare.

En äldre elev knuffade in en 8-åring i en tegelvägg och två andra barn blev slagna och sparkade. Två lärare som försökte ingripa lyckades inte lugna den utåtagerande eleven utan fick själva stryk, berättar Johan Skoog som har sin dotter i klass 2A.

Det ska även finnas ytterligare minst två incidenter längre bak i tiden.

Föräldrarna tog kontakt med skolledningen och undrade vad man skulle göra åt problemet men fick inte den respons de önskade. Därför har de nu bestämt att hålla barnen hemma från skolan i dag, måndag. I stället kommer barnen att befinna sig hemma hos Petra Karlsson, förälder.

-Arbetsmiljön fungerar inte, barnen är rädda och blir slagna, säger hon till Smålandsposten sent på söndagskvällen.

Under skoltiden har de 8-åriga barnen varit rädda och oroliga.

– De har vägrat gå ut. Lärarna får lugna barnen i klassrummet och säga ”de kommer inte in här vi har låst dörren”. Ska de byta byggnad så får fröknarna följa med som ledsagare.

”Den information vi fått är att skolpersonalen gjort allt som står i deras makt att belysa problemen men att de inte tas på allvar samt att inga åtgärder vidtas”, skriver föräldrarna vidare i brevet.

Under morgondagen kommer ett ordinarie möte mellan föräldraföreningen och skolan att hållas. Då tänker föräldrarna även ta upp problematiken som beskrivs ovan.

Föräldrarna har varit i kontakt med Anne Hallberg som meddelat hon tar föräldrarnas oro på största allvar. Grundskolechefen Anci Stierna ska också vara informerad.

Smålandsposten lyckades i går inte att nå Anne Hallberg innan denna upplagas pressläggning.