onsdag 31 oktober 2012

Våldtäktsturister i Sverige: Två utländska män efterlysta för våldtäktsförsök

www.exponerat.info/tva-utlandska-man-efterlysta-for-valdtaktsforsok

Publicerad: 25 oktober 2012 kl 8:26

På kvällen den 6 oktober blev 18-åriga Mimmi utsatt för ett våldtäktsförsök vid Slottsvångsskolan, efter att männen hade rånat henne på jacka och 250 kronor i kontanter. Nu hoppas polisen kunna lösa fallet med hjälp av detaljerade signalement och TV-programmet Blåljus i 24HD.

Mimmi befann sig på Slottsvångsskolans skolgård vid 18-tiden den 6 oktober, och snett mittemot henne satt två unga män av utländsk härkomst som kom fram till henne och frågade efter cigaretter. Sedan rånades kvinnan på sin jacka och 250 kronor.

18-åringen lämnade direkt skolområdet men invandrarkillarna följde efter henne. Vid Olympiagrillen på S:t Peders gata i Helsingborg drogs kvinnan ner på marken av männen, som med gemensamma krafter började slita av henne kläderna. Våldtäktsförsöket avbröts av att männen blev skrämda av något och försvann från platsen.

– Olympiagrillen är en plats som många människor passerar eller stannar till vid. Dessutom bor det en hel del folk på S:t Peders gata med balkonger som vetter mot brottsplatsen, säger kommissarie Tina Anderberg vid polisens familjevåldsenhet.

Fallet tas upp i veckans avsnitt av Blåljus i 24HD, med start efter klockan 17.00 den 24 oktober. Detaljerade signalement av gärningsmännen ges även där då.

  • Båda är i 20–22-årsåldern
  • Båda har kort mörkt hår
  • Båda är av utländsk härkomst
  • Båda talar svenska med brytning
  • Båda var klädda i ljusgrå mjukisbyxor
  • Den ene hade en svart huvtröja av märket Peak Performance. På armen bar han en silverfärgad klocka med svart urtavla.
  • Den andre hade en röd vindjacka av märket Nike med ett mönster i form av en blå båge som löper över bröstet och runt på ryggen. På fötterna hade han röda höga skor av märket Converse.

Polisens nummer 114 14