tisdag 9 oktober 2012

Invandrargäng i Sverige: Invånarna skakas av gängvåldet i Gårdsten

www.swedenconfidential.info/2012/10/01/invanarna-skakas-av-gangvaldet-i-gardsten

2012-10-01 17:22

Det är tryckt stämning i Gårdsten efter den oprovocerade misshandeln i fredags. – Tråkigt att några få personer fördärvar för alla oss andra – för det här är inte bra för området, säger Ekrem Kavak, föreståndare för pizzerian vid Gårdstens centrum.

Det var i fredags kväll, 22.45 som polisen fick larm om en misshandel vid busstationen i Gårdstens centrum. En 58-årig man blev sparkad och slagen av ett tiotal killar i mörka kläder. Enligt uppgift ska våldet ha varit helt oprovocerat.

- När sånt här händer pratas det alltid mycket efteråt och folk blir oroliga. Det är synd eftersom det är ett trevligt område där mycket görs för stämningen och miljön, säger Ekrem Kavak.

Han beklagar att pizzerian stängde redan 22 i fredags, vilket gjorde att det inte rörde sig speciellt många personer utanför när misshandeln inträffade.

- Det kan gå långa perioder här ute när det inte händer något alls och allt verkar lugnt och tryggt. Och så händer det igen och oron sprider sig på nytt, säger Ekrem Kavak.

Åtminstone ett par vittnen har sett misshandeln och en av dem lyckades stoppa den.

En av ungdomarna, uppskattningsvis mellan 15 och 18 år, ska ha slagit ner mannen. Och när han låg nere sparkade de övriga mot honom. En person som såg misshandeln sprang fram och skrek högt. Då försvann ungdomarna, så personen kunde gå fram och hjälpa den slagne mannen.

Något av händelsen kan också ha fastnat i övervakningskameran utanför pizzerian.

- Förhör har hållits med den misshandlade mannen och ett vittne. Vi hoppas på att fler hör av sig. Vi ser självklart väldigt allvarligt på detta. Det kunde ha gått riktigt illa, säger polisens presstalesman Teresia Lagnefors.

På sjukhuset uppger man att mannen klarat sig med lindriga skador. Ingen av gärningsmännen är ännu gripen.