tisdag 9 oktober 2012

Invandrargäng i Sverige: ”Buspojkar” anhållna för rå misshandel i Gårdsten

www.swedenconfidential.info/2012/10/08/buspojkar-anhallna-for-ra-misshandel-i-gardsten

2012-10-08 21:07

Tre unga ligister, 15 till 17 år, har nu anhållits misstänkta för den grova misshandeln i Gårdsten som i det närmaste kan likställas med Kortedala-misshandeln av Cedvander.

De tre ligisterna ska ha ingått i det mångkulturella ungdomsgänget på ett tiotal personer som sent på fredagskvällen den 28 september helt oprovocerat slog ned och misshandlade en 58-årig man vid busstationen i Gårdstens centrum i Angered. Offret fördes då med ambulans till Östra sjukhuset i Partille där hans skador bedömdes som allvarliga. Offret fick bland annat skador i ansiktet och ett brutet ben av alla slag och sparkar.

Sydsvenskan skriver att överfallet har klara paralleller med det brutala överfallet på den 61-åriga sjukpensionären Carl-Erik Cedvander vid Kortedala torg där de två tonåriga invandrarpojkarna Hasan Kibar och Diar Mahmoud dömdes för grov misshandel till ungdomsvård samt samhällstjänst i 70 respektive 100 timmar.

Men som tur var finns det ett vittne till misshandeln i Gårdsten, och polisen larmades då av personen som såg den brutala misshandeln.

- Enligt vittnet sprang en grupp på 10-12 ungdomar i 14-18-årsåldern fram till mannen. En av ungdomarna slog ned honom och de övriga sparkade mot mannen. När vittnet skrek att de skulle sluta sprang ungdomarna från platsen, säger Teresia Lagnefors, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Med tanke på att det inte utdöms några straff mot dessa unga våldsbejakande tonårsligister, som i de flesta fallen är invandrare, så ger detta glasklara signaler till de gängen att kunna gå runt och misshandla halvt ihjäl folk och komma undan med några meningslösa samtal med en socionom och ett pekfinger av domstolen med orden ”aja-baja”.

Sätt dessa terrorbenägna troglodyter på stenhårt straffarbete åtta timmar om dagen i ett år och inlåsning resten av tiden, så kommer de inte göra om det. Och skulle de göra det, samma straff igen i tre år.

Hade svenska ungdomar misshandlat en äldre invandrare hade de varit ihjälslagna av invandrarnas barn, barnbarn, kosiner, bruschor och vänner innan de hade hunnit äta nästa middag.

Sydsvenskan nämner inte ett ord om signalement eller etnicitet på ungdomarna – precis som vanligt.

Relaterat: