tisdag 7 februari 2012

Våld i Sverige: Motstridiga uppgifter om knivskärning vid skola


Uppdaterat: måndag 6 februari 2012 kl 17:37 (publicerades måndag 6 februari kl 17:19)

Polisen i Göteborg försöker fortfarande få klarhet i vad som hände när en flicka i 10-årsåldern knivskars i halsen på en skolgård i stadsdelen Hjällbo i förmiddags.

Ett flertal barn och unga blev vittne till händelsen men fortfarande är inte någon gripen.

– Det vi vet är att det är en flicka född -01 som har fått en kniv i sig. Det är det vi vet, säger insatsledaren Mats Haake.

Vad vet ni om gärningsmannen?

– Vi vet inte om det finns någon gärningsman. Det är en av sakerna vi måste kontrollera och därför försöker vi arbeta så brett som möjligt. Det finns lite motstridiga uppgifter och det är därför vi inte kan gå ut och berätta exakt vad som har hänt.

En stor mängd förhör har gjorts och enligt polisens insatschef finns alltså en del motstridiga vittnesuppgifter. En stor mängd personer samlades utanför skolan i dag under förmiddagen och vid lunchtid och det var även svårt att få någon samlad bild av de människor Ekot pratade med.

Flickan i 10-årsåldern var kontaktbar innan hon sövdes ner för operation. Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg lämnar inga besked om flickans tillstånd.

Under dagen har elevernas föräldrar blivit uppringda och uppmanade att hämta sina barn på skolan.

Waleed Al-Hayderis ena dotter kom ut på skolgården strax efter att den 10-åriga flickan blivit knivskuren.

– Jag har bara pratat med henne en liten stund men jag ser på hennes ögon att hon är lite chockad, tror jag. Vi ska prata med henne hemma och lugna henne, säger Waleed Al-Hayderi.

Är du själv orolig?

– Självklart, alla pappor och mammor ska vara det. Självklart är man orolig.