söndag 12 augusti 2012

Svenssons mardröm: Syriska flyktingar söker sig till Sverige

http://svenska.yle.fi/artikel/2012/08/12/syriska-flyktingar-soker-sig-till-sverige
­
­Publicerad 12.08.2012 - 07:05. Uppdaterad 12.08.2012 - 14:45. 
­
Över 200 syrier anländer till Sverige varje vecka, och frekvensen ökar hela tiden, rapporterar SVT. Det är lika många som tidigare har kommit på ett helt år.

I juni och juli fördubblades antalet. Sammanlagt 6 000 syrier kommer i år att söka sig till Sverige och 11 000 nästa år, säger migrationsverket i sina prognoser. Migrationsverket har noggrant följt med läget sedan konflikten i Syrien började i mars i fjol.

Samtliga syrier som kommer till Sverige beviljas ett tillfälligt uppehållstillstånd på tre år. Enligt migrationsverket är det en mycket ovanlig åtgärd, och kräver exceptionella förhållanden.

Sverige har också helt allmänt höjt prognosen för antalet asylsökande. Totalt väntas i år omkring 38 000 personer söka asyl i Sverige. År 2013 räknar man med 40 000 asylsökande.


Kommentarer


Ta efter!
Inlagt av Ungdom (ej verifierad) 12.08.2012 - 16:45

Varför har vi inte en lika hög invandring?! Finland borde ta emot mycket flera än vad vi gör!


Understödes, men svenskar är
Inlagt av Gäst (ej verifierad) 13.08.2012 - 00:17
Understödes, men svenskar är generösa och hjälpsamma av sig. Finnar är reserverade mot främlingar överlag. Jag är rädd för at rasistbrott skulle inträffa i Finland om vi tog in lika många syrier som Sverige. Man skulle få skämmas i slutändan.


Nej nej nej
Inlagt av Stefan (ej verifierad) 13.08.2012 - 10:28

Tro mig. Jag bor i Sverige och upplever hur Europas mest extrema flyktingpolitik påverkar hela vårt samhälle. En raserad välfärd, ett pensionssystem som havererat, hyresgäster som vräks från sina hem för att ge plats åt flyktingar, nya jobbprojekt som utesluter svenskar och bara vänder sig till invandrare, äldre människor som vräks från sina äldreboende för att det inte finns pengar, nedlagda projekt där pengarna måste användas till att finansiera flyktingpolitiken, förorter och skolor där inga västerlänningar går, anlagda bränder och stenkastning mot polis och brandkår i våra förorter, en svensk skola som idag rankas till den sämsta i Europa, etniska konflikter, gamla traditioner som förbjuds för att de inte passar de "nya svenskarna", en arbetslöshet på 9%, en bostadssituation där ungdomar tvingas bo hos sina föräldrar allt högre upp i åldrarna och där studenter tvingas tacka nej till studier för att inga bostäder finns, en våldtäktsvåg som sveper över landet och där majoriteten är av utrikes härkomst, nya kriminella gäng som bildas i våra förorter, segregation m.m.
 Varför vill ni i Finland ha detta?

Att vara generös är en sak, men är man för generös skapar det problem för alla, utom de man är generös mot.

Tro mig, ni i Finland vill inte ha det som i Sverige.


Svar på kommentar
Inlagt av Svensken (ej verifierad) 13.08.2012 - 17:46

Ja vi har problem med rasism i Sverige på grund av etniska konflikter.. Dock inte från svenskar mot invandrare som många tror, utan riktat mot de svenskar som inte har råd att flytta från invandrartäta områden. Dessa svenskar är i minoritet i dessa 150-200 områden. Deras barn trakasseras och antastas i skolan osv. Det är något man inte hör något om i de politiskt korrekta massmedierna.