fredag 24 augusti 2012

Invandrargäng i Sverige: Familjefejd med 200 zigenare i knivslagsmål

www.swedenconfidential.info/2012/08/19/familjefejd-med-200-zigenare-i-knivslagsmal

2012-08-19 05:04

Polisens sida beskriver bråket så här: “2012-08-18 19:53, Misshandel, Malmö. I centrala Oxie utbröt ett större bråk mellan två släkter. Ca 200 personer var inblandade i det stora slagsmålet.

Det skickades ett 30-tal poliser till platsen för att stävja bråket. Knivar, slagträn och brädor har använts i uppgörelsen.  Tre personer är förda till sjukhus med varierande skador. Akutmottagningen på SUS UMAS är avspärrad för de inblandade släkterna för att undvika ytterligare konfrontation inne på sjukhuset. I nuläget är två personer gripna. Polisinsatsen fortsätter fortfarande i Oxie. Organisation. Polismyndigheten i Skåne.”

Sydsvenskan citat:

“Tre personer fick föras till sjukhus efter ett större slagsmål på parkeringen framför Oxie centrum. Två personer har gripits. Enligt polisen handlar det om ett bråk mellan två familjer. Fyra personer skadades varav tre fick föras till Skånes universitetssjukhus i Malmö. Där kunde man konstatera att de hade fått lindriga skador.

Enligt polisen ska knivar, slagträn och diverse tillhyggen ha använts i slagsmålet som utbröt strax innan klockan 20 på lördagskvällen. En stor mängd människor samlades snabbt på platsen och först vid cirka kvart över åtta kunde ambulanser köra fram sedan polisen hade säkrat parkeringen.

– Där var en stor mängd människor på platsen när vi kom fram som sedan skingrades ganska snabbt, säger Skånepolisens vakthavande befäl Hans Nilsson.

Enligt Hans Nilsson kan ett av fallen komma att rubriceras som mordförsök. Exakt hur många som deltog i bråket är oklart. Enligt ett vittne som Sydsvenskan har talat med var ett 20-tal personer inledningsvis inblandade i bråket.

– Det kom en bil och stannade på torget. Personerna i bilen hoppade ur, öppnade bakluckan och plockade ur knivar och några pallar därifrån. Sen attackerade de den andra gruppen med föremålen, säger vittnet.

Personerna som kom till torget körde sedan i väg från platsen. En bil har även beslagtagits. Utanför akuten i Malmö har en stor grupp anhöriga och bekanta till de skadade samlats. Enligt polisen handlar det om ett 60-tal personer.” Slut citat.

Aftonbladet citat:

“Två familjer drabbade samman med knivar och påkar i Oxie i Malmö under lördagskvällen. Flera personer ska ha skadats. Enligt ett vittne som vill vara anonymt började bråket när två familjer möttes på en parkering vid tågstationen i Oxie. Slagsmålet tog ny fart när en bil svängde upp till platsen och flera personer beväpnade med knivar och påkar blandade sig i.

– Det var ett jättebråk. Folk låg avsvimmade och blodiga på marken, säger vittnet.

Han berättar också att polisen fick gripa flera personer med dragna vapen och att han själv är alldeles nerblodad efter att hjälpt till.

– Det är knivar och brädor och basebollträn som har använts, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Polisen beskriver bråket som en fejd mellan två familjer. Men det är oklart hur många som var inblandade i slagsmålet. Vittnet som Aftonbladet pratat med nämner ett tjugotal personer men polisen skriver på sin hemsida att närmre 200 personer slogs. Omkring 30 poliser var på plats under kvällen och polisen spärrar av akutintaget på sjukhuset i Malmö.” Slut citat.

 Enligt uppgift till SweCon ska fyra personer vara skadade.