fredag 24 augusti 2012

Invandrargäng i Danmark: Araber vandaliserade danskt sjukhus

www.swedenconfidential.info/2012/08/21/muslimer-vandaliserade-danskt-sjukhus

2012-08-21 14:05

Mellan 60 och 70 muslimska män, många utrustade med klubbor och andra vapen, stormade natten till tisdagen in på universitetssjukhuset i Odense i Danmark.

Männen var på jakt efter en 26-årig man som lagts in på sjukhuset tidigare under natten efter att ha knivhuggits och skottskadats i samband med en Eid-fest i Vollsmose.

Akutmottagningen vandaliserades, en ambulans samt en polisbil utsattes för skadegörelse. Enligt dansk polis rörde det sig om en uppgörelse mellan två olika invandrargrupper i samband med den muslimska storhelgen Eid al-fitr. I Jyllandsposten kan man läsa i stora bokstäver: “Politi: Arabere i opgør i Odense

Polisen har identifierat några av orosmakarna. Den danske kronprinsen Frederik besökte i dag sjukhuset, vid det officiella firandet av dess hundraårsjubileum.


Uppdatering

Trine Bramsen (S), ordförande i riksdagens utlännings- och integrationsutskott, kommer nu med en direkt uppmaning till de samvetslösa vandalerna:

- Jag vill uppmana våldsmännen att överväga om de inte bör resa hem dit de kommer ifrån.
Och om det är danska medborgare?

- I varje fall anser jag, att de ska överväga, om de vill vara en del av det danska samhället. När man inte kan underordna sig till de värderingar och normer, som gäller i Danmark, så bör man överväga om det är Danmark man skall leva i, eller om det är i ett annat land.

- I Danmark går man alltså inte till angrepp på ett sjukhus.

I hvert fald synes jeg, at de skal overveje, om de vil være en del af det danske samfund. Når man ikke kan indordne sig under de værdier og normer, der gælder i Danmark, så må man overveje, om det er Danmark, man skal leve i, eller om det er et andet land. I Danmark går man altså ikke til angreb på en skadestue, siger Trine Bramsen.

Nu överväger Odense-sjukhuset att ta in vakter i förebyggande syfte. Vilka barbaren danskarna är, man skulle nästan kunna tro att det var svenskar som åkt över och vandaliserat. Det är ju svenskarna som är barbarer enligt vår statsminister.


Uppdatering 18.50

Sex personer har nu anhållits, och samtidigt har polisen blivit hotade i Odense efter gripandet. Politiker kräver nu ett minimistraff på minst två års fängelse samt utvisning, om detta är möjligt. TV-inslag här.

Sveriges Radio Ekot blev en mening i TT-artikeln lite väl magstark för svenskarna att läsa:

Enligt dansk polis rörde det sig om en uppgörelse mellan två olika invandrargrupper i samband med den muslimska storhelgen Eid al-fitr

blev:

Enligt dansk polis rörde det sig om en uppgörelse mellan två grupper i samband med en fest.”

Jyllandposten:

“..Det var formentlig et opgør i araberkredse. Vi har identificeret flere personer, som vi skal have fat i og talt med,” siger politiinspektør Bjarne Sørensen til TV 2 News…”


Uppdatering 19.20

TV-avisen: “Under dagen blev en TV-journalist hotad med kniv, och polis är rustad för oroligheter under kvällen. Stämningen har varit spänd under hela dagen.

Det var ett kniv- och skjutangrepp på två yngre män, 21 och 26 år, i en bil i Volllsmoseområdet i Odense, som inledde hela den oroliga kvällen och natten. Något som polisen rubricerar som dråpförsök. Verkställande sjukhusdirektören Jane Kragelund upplyser att sjukhusledningen nu vill diskutera möjligheten för vakter med Fyns polis. Uppdaterat TV-inslag här.


Relaterat: