torsdag 3 april 2014

Suomettuminen / Finlandisering: Popkonserter i Finland hotade


Publicerad 03.04.2014 - 05:35. Uppdaterad 03.04.2014 - 09:11

De amerikanska sanktionerna mot ryska medborgare kan göra att amerikanska popstjärnors konserter i Finland ställs in, uppger Financial Times. Helsingforsarenan har ryska ägare som är med på sanktionslistan.

Arenan i Helsingfors ägs av affärsmännen Gennadij Timtjenko och Arkadij och Boris Rotenberg. Enligt USA är de vänner till Rysslands president Vladimir Putin sedan länge.
Financial Times skriver att de planerade konserterna med Miley Cyrus, Justin Timberlake och andra amerikanska artister kan vara olagliga och att de i så fall ställs in.

Enligt en expert som tidningen har talat med är den avgörande frågan om hyran för arenan är betald före sanktionerna har trätt i kraft eller efter. Om konsertarrangören Live Nation fortfarande inte har betalat hyran för utrymmena behövs specialtillstånd från USA:s finansministerium.

Live Nation Finlands vd Nina Castrén säger till Helsingin Sanomat att det är möjligt att konserterna ställs in. Hon säger att företagets jurister i USA håller på att utreda frågan. Om konserterna inte kan hållas i Helsingfors Arena kommer Live Nation att fösöka hitta en annan plats att hålla dem, eller flytta fram dem till ett senare datum. Lyckas inte det får de som har köpt biljett sina pengar tillbaka.


Kommentarer

Sörjer inte
Inlagt av Hasse (ej verifierad) 03.04.2014 - 09:58
Lite skräpkultur mindre.

Konserter på Arenan
Inlagt av finländare (ej verifierad) 03.04.2014 - 10:13
Just så, sälj mera åt ryssarna bara!!!!! Hur kan folk vara så kortsiktiga.........Begriper inte varför folk säljer hus och land till ryssarna, går över mitt förstånd!

Mindre skräp...
Inlagt av Ragnar (ej verifierad) 03.04.2014 - 11:22
Bara bra om man slipper smaklösa "artister" som t.ex Miley Cyrus. Fattar inte valför folk betalar för dyra biljetter för att se nån gök som hoppar omkring på scenen och mimar, och detta gäller nästan alla unga "stjärnor" som bara har en show och sjunger i en studio fylld med teknik som "förbättrar" rösten.